Artsencollectief.png

Stichting Artsen Covid Collectief

https://artsencollectief.nl/

Gezondheid is meer dan het bestrijden en voorkomen van virusinfecties. Daarom draagt het Artsencollectief constructief bij aan verandering. Zij pleiten voor een risicogestuurd beleid met maatregelen tegen corona met zo min mogelijk nevenschade, waarbij gezondheid wordt gestimuleerd en waarin (keuze)vrijheid voorop staat.

 
Heart4education.jpg

Heart 4 Education

Kinderen krijgen heel wat prikkels te verwerken en hebben steeds vaker last van spanning. Met mindfulness ontwikkelen ze vaardigheden om zich te ontspannen, de aandacht te richten en in balans te blijven. Het is een bewezen succesvolle manier om beter om te gaan met stress. Het boek ‘Spelen in Stilte’ geeft inspiratie om mindfulness spelenderwijs en op een eenvoudige manier in de klas te introduceren. Ook geschikt voor andere beroepsgroepen en om thuis te gebruiken.


https://www.irmasmegen.com/spelen-in-stilte/

 
Stadsverlichting.jpg

Stadsverlichting

http://stadsverlichting.nu/

Iedere maand komen mensen in 1540 huiskamers bijeen om een uur stil te zijn. Door samen in een huiskamer te mediteren, kom je niet alleen thuis bij jezelf, maar ook bij elkaar. Bovendien heeft gezamenlijke stilte een positief effect op de omgeving. Er ontstaat meer harmonie en flow. Als je een betere wereld wilt, hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen een krachtig meditatief veld creëert. Doe mee met Stadsverlichting. Verlicht jezelf, verlicht elkaar en verlicht je wereld!

 

Slechte voeding maakt ziek

https://eenvandaag.avrotros.nl/embed/542921/

De invloed van voeding op onze gezondheid.