Heart4education.jpg

Heart 4 Education

http://www.heart4education.com/

Deze stichting draagt bij aan verbetering van onderwijs voor kinderen met minder mogelijkheden. Kunstvakken krijgen daarbij altijd een belangrijke plek. De stichting is opgericht in maart 2017 en het doel is om trainingen te gaan verzorgen of leermiddelen te schenken aan scholen in ontwikkelingslanden.

 
http://www.speeljewijs.com/training-spelen-stilte-mindfulness-de-klas/

Opleiding 'Spelen in Stilte'

Dit is een opleiding voor iedereen die mindfulness toepast met kinderen of dat van plan is.

Wie nog niet zo bekend is met mindfulness leert nieuwe technieken, voor wie al bekend is met mindfulness is het een opleiding ter inspiratie en verdieping. Werkvormen en theorie zijn met elkaar verweven. Er wordt gewerkt met oefeningen uit het boek Spelen in Stilte en met variaties daarop. Deze dag zal je inspireren om mindfulness op verschillende manieren (nog meer) een plek te geven in je (onderwijs)praktijk, zowel met de kinderen als voor jezelf.

 
Stadsverlichting.jpg

Stadsverlichting

http://stadsverlichting.nu/

Iedere maand komen mensen in 970 huiskamers bijeen om een uur stil te zijn. Door samen in een huiskamer te mediteren, kom je niet alleen thuis bij jezelf, maar ook bij elkaar. Bovendien heeft gezamenlijke stilte een positief effect op de omgeving. Er ontstaat meer harmonie en flow. Als je een betere wereld wilt, hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen een krachtig meditatief veld creëert. Doe mee met Stadsverlichting. Verlicht jezelf, verlicht elkaar en verlicht je wereld!

 
Gezondheid versus vliegverkeer.jpg

Gezondheid versus toenemend vliegverkeer

Van de website van Greenpeace:

Klimaatcrisis, groeiende luchtvervuiling en toch spotgoedkope vliegtickets. Steeds meer mensen zien dat een gezond en veilig (leef)klimaat niet samengaat met wildgroei van de luchtvaart.

Voor wie zijn/haar zorg wil uitspreken:

https://secured.greenpeace.nl/actie/luchtvaart/