Achtergrond

Achtergrond in opleidingen
Na de opleiding tot Body Stress Release practitioner in 2007, volgde ik in 2008/2009 de HBO Medische Basisopleiding aan de School voor Homeopathie in Amersfoort. 
Mijn zoektocht naar kennis en kunde leidde vervolgens tot de opleiding in voetreflexologie. In januari 2012 rondde ik deze opleiding met succes af.

I.v.m. nieuwe eisen die per 2017 door zorgverzekeraars worden gesteld, volgde ik in 2014/2015 nogmaals de medische basisopleiding inclusief psychosociale vakken volgens de Plato normen.

Tegelijkertijd studeerde ik nog een extra jaar aan de School voor Voetreflexologie. In het voorjaar van 2015 mocht ik ook dit diploma (HBO voetreflexologie) in ontvangst nemen.

Daarnaast nam ik deel aan diverse cursussen en workshops op het gebied van complementaire geneeswijzen, waaronder Dorn therapie en Breuss massage. Gedurende 3 jaar volgde ik een opleiding in Astrologie en ik nam deel aan cursussen in Quantum Touch, Spring Forest Qigong, de MIR-methode, communiceren met dieren en intuïtieve ontwikkeling. 

De opleiding die ik daarna gedurende twee jaar volgde is de opleiding voor Eclectische, Energetische Natuurgeneeskunde. Zie www.instituuteen.nl.

Verder volg ik regelmatig - de voor de beroepsverenigingen verplichte - bijscholingen met betrekking tot de medische basiskennis en bijscholingen op het complementaire vlak.