Weerspiegeling

De voeten weerspiegelen het lichaam.

Zoals alles in het lichaam een plek heeft, zo heeft alles een corresponderende reflexzone op de voet. Dit geldt voor organen, spieren, gewrichten, zenuwen, klieren en meridianen. Door diverse oorzaken kunnen er blokkades ontstaan in deze zones. Oorzaken door lichamelijke, psychische en emotionele overbelasting.  Na verloop van tijd kunnen deze blokkades leiden tot ongemakken en zelfs tot ziekten.

 

 
Strand Texel eind voorjaar 2011

Mijn opleiding volgde ik op Texel aan de School voor voetreflexologie van Manda Bergsma. Daar leerde ik dat, wanneer de reflexzones op de juiste manier worden gemasseerd, klachten of ongemakken kunnen verminderen of verdwijnen. 
Klachten door stress, migraine, rug/nekklachten, muisarm, (sport)blessures, constipatie, gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose, blaasproblemen, tenniselleboog, peesproblemen, verzwikkingen, slijmbeursontstekingen, overgangsklachten, hormoonklachten, AD(H)D, autisme, verwerkingen van emotionele aard, ophoping van vocht en meer…

 

Voetreflexologie is een eeuwenoude, maar nog steeds frisse techniek.

 

 
Website.jpg

Bij de School voor Voetreflexologie staat een mooie balans tussen de Oosterse- en Westerse geneeswijzen centraal. Naast de Westerse kennis van het menselijk lichaam wordt veel aandacht besteed aan de meridianen- en de 5 elementenleer, welke een belangrijke rol spelen bij de behandelingen. In de opleiding leren wij niet alleen de klacht te behandelen maar ook terug te gaan naar de oorzaak van de klacht. Hiervoor geeft de opleiding uitgebreide medische kennis en inzicht in de betekenis van het energieverloop door de meridianen in ons lichaam in wisselwerking met ziel en geest.

Voetreflexologie wordt als therapievorm toegepast waarbij de klacht van de cliënt centraal staat.

(bron School voor Voetreflexologie www.voetreflexologie.com )

 
voeten.jpg

Energie en afvalstoffen

Behalve bloed beweegt er ook energie door ons lichaam.
Deze energie stroomt door de zogenaamde meridianen die de energie afgeven aan lichaamscellen.
Onze lichaamscellen geven de overbodige afvalstoffen weer af. Via de nieren verdwijnt urine, via de longen koolzuurgas en via de voeten afgewerkte energie.
Zo verdwijnt energie van de maag via de maagzone op de voet uit het lichaam en de energie van het hoofd via de tenen.

 

 

Soorten behandeling met voetreflextherapie

Hormoonbehandeling

Wordt uitgevoerd bij disbalans hormonen en/of bij een hormonale klacht. Deze disbalans kan diverse oorzaken hebben en al net zoveel gevolgen.

Anti-stress behandeling

Een rustgevende massage van de voeten en onderbenen die kan leiden tot een volledige ontspanning.

Lymfedrainage

Een mooie techniek waarmee wordt gewerkt bij vochtophoping (oedeem), bij een slechte weerstand, bij aandoeningen van de luchtwegen, verkoudheden, sinusitis en hoofdpijn. Maar ook bij cellulitis en vasculaire aandoeningen.

Metamorfosemassage

Wordt toegepast bij verwerkingen, bij ADHD en autisme.

En dan zijn er nog de voetreflexmassages die gericht zijn op een oppervlakkige klacht of een probleem dat samenhangt met een orgaan of meridiaan.

Meer informatie over voetreflexologie vindt u op de website van de NVVT en op de website van de School voor voetreflexologie http://www.voetreflexologie.com