Bach remedies.jpg

 

De laatste opleiding die ik volgde is de opleiding tot Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig therapeut.

Inmiddels werk ik met technieken van de modules die tot nu toe met succes zijn afgerond.

Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde (E.E.N.)

De betekenis van het woord eclectisch is ‘uit alle systemen het beste halen en er tevens de Eenheid in zien’. Dit kun je toepassen binnen de geneeskunde en behandelwijzen.
In de wereld zijn er drie geneeskundige systemen: de Oosterse geneeskunde, de traditionele Chinese geneeskunde en de Westerse reguliere geneeskunde en natuurgeneeskunde.
Binnen de beroepsopleiding tot E.E.N.® therapeut komen verschillende segmenten aan bod.
De E.E.N.® therapie is een holistische geneeswijze, die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn van de cliënt.

Tijdens de eerste afspraak wordt een anamnese afgenomen om de hulpvraag in beeld te krijgen. Daarna worden het chakrasysteem en de energievelden doorgemeten. De uitkomsten daarvan worden met de cliënt besproken en vandaaruit wordt een behandelplan opgesteld.

Een behandelplan kan diverse vormen hebben en bij de behandelingen wordt gebruik gemaakt van diverse technieken, zoals het balanceren van de chakra’s en energievelden, de kracht van vergeving, regressietherapie, numerologie, kleurentherapie en meer. Ook kan er gebruik worden gemaakt van de Bachbloesemremedies, het Sanoconcept, Schüssler celzouten en andere energetische middelen.

 

Uitgebreide informatie is te vinden op de website https://www.instituuteen.nl/Frames/blad_01.html